Cornelia German 🎙 ACUM vine pe scena politică românească: o nouă mișcare verde girată de Partidul Verde European

În încercarea de a aduce un suflu nou peisajului politic din România, partidul ACUM, declarat de centru-stânga, vine cu mesaje ecologiste și cu o puternică susținere din partea Partidului Verde European (PVE). Așa susține Adela Maghear, care a trecut de la poziția de coordonator al relației Partidului Verde cu PVE, la cea de inițiatoare a noului partid ACUM.

Dr.Adela Maghear
Dr.Adela Maghear, sursă foto: ecoidea.me

Noul partid ACUM se dorește o ”mișcare verde”, cu politici și acțiuni verzi concrete, la standarde europene. Și, deși partidele politice existente pare că au acoperit tot spectrul politic, lliderul noului patid, Dr.Adela Maghear, poziționează ACUM drept ”Partid pro-european, ecologist, radical în ce privește doctrina verde, de centru-stânga, militant anti-corupție, care să apere drepturile civile.”

Mai mult, Adela Maghear susține că și România trebui să profite de avantajele financiare ale tranziției la economia circulară și neagresivă cu mediul, apărute odată cu Pactul Verde European.

În încercarea de a ajunge la oamenii care ar mai vrea sa se implice în viața politică, partidul ACUM mizează pe ideea de politici publice consecvente, cel puțin în domeniul protecției mediului și pe mesajul că ”România trebuie să-și atingă potențialul de dezvoltare durabilă – trecerea la o economie verde, sustenabilă, bazată pe producția proprie”. Totodată Adela Maghear se declară convinsă de beneficiile implicării societății civile în modelarea legislației naționale.

În prezent Adela Maghear coordonează în Parlamentul European, activitatea Intergrupului pentru Lupta Împotriva Cancerului și este consilier științific pe politici de sănătate și mediu.

 

 

Lasă un răspuns

Articole similare